Szófiai hangulatképek

A tavaly nyári bolgár nyaralásunk alkalmával ha nem is volt túl sok időnk rá, de volt azért alkalmunk, hogy egy kis bepillantást nyerjünk a főváros, Szófia kora nyár esti hangulatába. Mindketten meglepődtünk mennyire belopta magát a szívünkbe a belváros az alatt a kis, kb 2 órás séta alatt, amennyi időt tudunk rá szakítani a hazautazás során.




Mivel az idő rendkívül szorított minket, ezért tényleg csak egy kis sétálgatásra volt lehetőségünk. Kinéztünk egy parkolót, ami a turisztikai látványosságokhoz a lehető legközelebb található, és innen sétafikáltunk egy kicsit. Nem is fűznél túl sok kommentárt most a képekhez, tényleg csak az élmény miatt sétáltunk egyet, "hogy elmondhassuk jártunk a bolgár fővárosban is". Nem voltak konkrét úticélok, és is nem néztünk meg semmilyen nevezetességet sem belülről az idő szűkössége, és az időpont miatt sem... 




Largo

Sveta Nedelya katedrális

A sétálóutca tele volt emberekkel, és kiülős helyekkel, fagyizókkal, bárokkal, éttermekkel. Igazán hangultatos volt itt a finom fagylalt majszolása közben sétálgatni. Még egy rögtönzött éttermi koncertnek is fültanúi lehettünk, amit ázsiai turisták adtak elő, és nagy sikert arattak a járókelők körében.




Szófiában számos emlékmű szól arról, hogy az oroszok felszabadították a várost. Ilyen a neo-bizánci stílusban épített Alekszandr Nyevszkij székesegyház is, ami egyébként a bolgár főváros fő turisztikai látványossága.

Alekszandr Nyevszkij székesegyház




Szófiai egyetem épülete



Csodatévő Szent Miklós templom, vagy Orosz templom






Ez a nagyjából két óra rendkívül kevés idő volt, hogy érdemben elmélyedjünk a város látnivalóiban, arra viszont elég volt, hogy beleszeressünk romantikus hangulatába, csodás épületeibe és visszavágyjunk ide egy tartalmasabb városnézésre. Remélem lesz még alkalmunk itt eltölteni legalább 1 vagy akár több napot is, és kellő időt szentelni a nevezetességeknek, és átérezni a bolgár főváros hangulatát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->