Nagykörű cseresznyeünnep

Egyszerűen imádom tavaszt, az életre kelő természetet, hogy a fák ágai megtelnek zöld levelekkel, és színes virágokkal. Ebben a kora tavaszi rügyfakadó időszakban szerintem én nonstop tátott szájjal közlekedek a szebbnél-szebb virágba boruló fák között, és letörölni sem lehet a vigyort az arcomról úgy örülök annak a csodának ami a körülvesz a hideg, sötét tél után. Három éve történt, hogy elhatároztuk ellátogatunk Nagykörűre, a cseresznyevirágzás ünnepre. Magyarország cseresznyéskertje néven is emlegetik a falut, hatalmas cseresznyeültetvénye miatt, ami egész évben tartogat látnivalót és programot az ide érkezőknek. Az alábbi képek csak röpke három évet vártak arra, hogy poszt szülessen belőlük… De most azt hiszem eljött az ő idejük is. 


Nagyon nehéz lehet pontosan belőni azt az időszakot a szervezőknek, amikor tényleg teljes pompájukban csodálhatja meg a nagyközönség ezeket a mesés fákat, és három éve sajnos nem is sikerült túl jól a saccolás. A cseresznyevirágzás ünnepen ugyanis már jóformán el volt virítva az összes virág, és csak itt-ott találkoztunk egy-egy árválkodó fehér fával… Kicsit csalódás volt a több, mint 2 órás út után erre érkezni, és akkor bosszankodtam is elég sokat, de azért sikerült pár hangulatos fotót készíteni az épségben maradt virágokról. Következzenek most ezek a teljesség igénye, és mindenféle egyéb kommentár nélkül…






















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->