Brac - Sutivan, a földi paradicsom

A Plitvicében töltött csodás nap után a tengerpartot vettük célba, és kb 3,5 órás autókázás után el is értük Splitet, ahol kompra szálltunk, hogy eljussunk a nyaralásunk fő célpontjára Brac szigetére. A kb egy órás hajókázás után Supetarban kötött ki a komp, és innen már csak egy 20 perces autóút választott el minket Sutivantól, ahol a szállásunk volt az elkövetkező egy hétre.


A belvárostól kb 1,5 km-re, a parton volt az apartman, amiben megszálltunk, (Villa La Riva), és csak ajánlani tudom annak, aki Bracra készül. A tengerpart a "kert végében", a kikötő / belváros kb 20 percnyi sétára, egy szuper kis étterem, szórakozóhely (Modrulj) pedig 2 percnyire van tőle. A partszakasz szerintem itt a legszebb a környéken, és nagyon csendes és nyugodt a kis strand is közvetlenül az apartmannál. Körülbelül 2 percnyire van egy nagyobb kiépített strand is (Likva Beach) egy kisebb kavicsos öbölben az étteremnél, ahol SUP-ot is lehet bérelni. 





Nyugat felé sétálva egyre kevésbé látogatott, ám annál szebb partszakaszok váltják egymást, a tenger csodaszép türkiz kék, és kellemes árnyékot adó fenyők szegélyezik végig a partot. Ahogy egyre távolodtunk a kerékpárúton a kiépített strandtól úgy fogyott a ruha is emberekről... Azt hiszem sikerült megtalálnunk a kimondatlan (legalábbis tábla nem jelzi, hogy az lenne) nudista strandot is, egy csodaszép nagyobb kavicsos öbölben.












Kelet felé, vagyis a belváros felé indulva kisebb kavicsos jól kiépített strandokon lehet fürdőzni, de nekem ezek a partszakaszok annyira nem tetszettek, mert túl sok volt az ember és nem is voltak olyan szépek, mint az eldugottabb kis öblök nyugat felé. 



Maga a belváros, és a kikötő rész igazából nem túl nagy. Van egy templom, pár étterem, egy pálmafákkal szegélyezett sétány, Hotelek, bicaj kölcsönző, és bazárok. Nekem mégis valahogy nagyon belopta magát a szívembe ez a kis város a maga meghitt, nyugodt hangulatával.









A naplementék csodaszépek Sutivanban, a belvárosban és az apartmannál is meseszép látványban volt részünk minden este. A nap premier planban nyugszik le, és szemet gyönyörködtető színekben pompázik az ég, amikor a fényesen izzó napkorong a horizont alá alá bukik a végtelen messzeségben.












Este is nagyon hangulatos a kikötő környéke, a templomtorony ki van világítva, és egyik este a Hold is különösen izgalmasan hatott a fekete égbolton, mert óriási volt, és hihetetlenül fényes.






Ha Brac szigeten terveztek nyaralni, akkor szerintem Sutivan a legjobb választás. Mi minden percét élveztük az ott töltött időnek, és idén kivételesen a 2-3 naponta költözködős, rohanós életvitel sem hiányzott egy percig sem... 

1 megjegyzés:

  1. Kedves Timi és Peti! Szuper a cikk, örölünk, hogy tetszett Sutivan és hogy a vendégeink voltatok! Szívesen látunk viszont Benneteket legközelebb is Bracs szigeten! udvozlette Akos/Villa La Riva apartmanhaz

    VálaszTörlés

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->