Virágzó Budapest

Be kell, hogy valljam nem igazán rajongok fővárosunkért, mert nekem úgy érzem túl nagy és zajos... Azt pedig elképzelni sem tudnám, hogy huzamosabb ideig (mondjuk 3-4 napnál tovább :D) éljek ott.... De ha épp arra van dolgunk, akkor igyekszünk kihasználni a lehetőséget, és valami kültéri programot (akárcsak egy nagy sétát is) beiktatni a menetrendbe az ott töltött idő alatt. Áprilisban például egy csodás napsütéses szombaton a füvészkertbe látogattunk el újra (3 év után), majd a délutáni programunk előtt még sétáltunk egy nagyot a Parlament és a Bazilika környékén is. 


A Füvészkertet csak ajánlani ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a virágokat, a növényeket és a természetet, mert itt a betondzsungel kellős közepén testközelbe kerülhet az ember a természettel. Nekünk még csak tavasszal volt alkalmunk itt lenni, amikor szint minden virágzik, de biztos vagyok benne, hogy az év bármely évszakában csodás látványt nyújt ez a hely. Az én kedvencem rögtön itt a poszt elején látható roskadásig rózsaszín virágokba borult cseresznyefa, aminek egyszerűen nem lehet betelni a látványával Persze ezen kívül rengeteg csodaszép dolog van még, trópusi pálmaház, és sivatagi kaktuszház, tulipánok, rózsák, orgonafák és még napestig sorolhatnám...



















A Parlament és a Bazilika környéke nagy kedvencem, és szerencsére pont a Bazilikától nem messze volt a délután folyamán programunk, így tudtunk errefelé egy nagyot sétálni. Mint mondtam nem vagyok nagy Budapest rajongó, már ami az itt élést illeti, a szép épületekért viszont rajongok. Éppen ezért is szeretek annyira a belvárosban sétálgatni és csak gyönyörködni ezekben a szebbnél-szebb építészeti remekekben.

















Nektek mi  a kedvenc helyetek Pesten?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->