Felső-Ausztria csodái - Salzkammergut tavai II.




A Felső-Ausztriai út második napi program jelentős részét a Hallstatti városnézés tette ki, amire sorozat a második posztjában térek ki. Hallstattból „hazafelé” megálltunk Steegben uzsonnázni egyet és gyönyörködni még kicsit a Hallstatti tóban.


A napot St Wolgangban zártunk, kávéztunk és sétálgattunk az addigra eléggé elromlott esős időben.









A vasárnapi trutyis-esős napot Mondseeben kezdtünk egy kis sétával a tó partján, és a városban. Majd Salzburgba mentünk tovább, és az egész napot városnézéssel töltöttük, de erre is a következő posztban térek majd ki részletesebben sok-sok képpel.






Hétfőn hazafelé jövet útba ejtettük Bas Ischt, és megnéztük a Kaiser villát, sétáltunk egyet a városban és ettünk egy finom reggelit. A városban több helyen is vicces, színes festett oroszlán "szobrokkal" találkoztunk, a villa parkjában pedig még őzikét is láttunk szabadon sétálgatni.













Az utazás utolsó állomása Gmunden volt a Traunsee partján. Itt sem hagytuk ki a sétát a tó partján és megcsodáltuk a csodás vízi kastélyt is. Itt végre sütött kicsit a nap és újra tudtunk gyönyörködni a monumentális havas hegyek látványában.













Csodás ez a régió, és nem is tudnék választani melyik volt a kedvenc helyem az itt bemutatott sok-sok kis tóparti város közül. Minden település nagyon rendezett, tiszta és mesébe illően szép volt, de azt hiszem a két legszebb helyet a következő posztra hagytam, mert Halstattban és Salzburgan készült a legtöbb kép azt hiszem nem véletlenül.

Jártatok már a Salzkammergut régióban?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->