Olasz körút IV. - Siena

San Giminano után még aznap déután Sienába vettük az irányt, és tettünk ott is egy nagy sétát. Talán mondhatom, hogy ez volt az egyik legkisebb város, amiben az út során voltunk. A látnivalók körülbelül kimerültek a Campo térben és Dómban. 


Ettől függetlenül kedves kis hely, és érdekes hangulata volt annak, ahogy a sok-sok ember a nagy téren a földön ülve beszélgetett, sziesztázott és csak csodálta az őt körülvevő órási tér csodás épületeit. Természetesen mi is üldögéltünk itt egy kicsit, hogy ki ne maradjunk a jóból, majd útközben a dómhoz egy zöldségesnél vettünk egy adag málnát, amit séta közben jóízűen el is majszoltunk. A város (még kényelmes tempóban is) nem több 2-3 órás programnál, ennyi idő alatt kényelmesen körbe lehet járni és andalogni egyet a téren és a dómnál is. 















Összességében bár nem túl nagy város viszonylag kevés látnivalóval, megvan a maga bájos hangulata, és szerintem nem érdemes kihagyni a programból, ha Toszkánában jártok.

Jártatok már Sienában?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->