Olasz körút III. - San Gimiano

A firenzei városnézés után elég fáradtan és nyúzottan érkeztünk meg a következő uticélunkhoz San Gimianoba, éppen ezért aznap már nem is csináltunk mást, csak pihentünk, napoztunk és boroztunk a csodaszép szálláson, ami egy tipikus toszkán házikó volt a szőlőtőkékkel sűrűn beültetett napsütötte domboldalban. 








Másnap viszont újult erővel vágtunk neki újra a kirándulásnak. Reggel egy kellemes kis sétát tettünk a szállás környékén, ahonnan csodás kilátás nyílt San Gimino óvárosára. Élveztük a napsütést (és hogy nem esik), majd a tízóraira elfogyasztott ínycsiklandozó croisson után kocsiba ültünk és elindultunk megnézni San Gimiano óvárosát. 














Már akkor gyanús volt, hogy valószínűleg sokan lesznek, amikor kb 1 km-re sikerült megállni a városfalaktól, mert a kígyózó kocsisortól nem jutottunk tovább. Megérzésünk nem csalt, a város tele volt emberekkel, vetekedett a firenzei Ponte Vechion lévő embermennyiséggel. Ez sajnos nagyon elvett a hely varázsából, nem igazán tudtuk átérezni a toszkán hangulatot. De sétáltunk azért egy nagyot, és megnéztük, amit lehetett, a sok embert pedig próbáltuk kizárni több-kevesebb sikerrel. Nem túl nagy az óváros, ezért 2-3 óra latt bőven körbejárható még kényelmes andalgós tempóban is.











Ha tehetitek mindenképpen látogassatok el erre a vidékre, mert csodaszép, és biztos vagyok benne, hogy lehet itt jó nagyokat túrázni is, de nekünk az idő szűkössége miatt ez most sajnos nem fért bele. Ettől függetlenül imádtam ezt a helyet, ez volt az egyik kedvencem az út alatt. :)

Jártatok már San Gimianoban?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->