Húsvét az Alpokban I. rész

Az utóbbi időben kicsit (nagyon) sok a meló a unkahelyemen, és lassan többet vagyok a cégnél, mint otthon, így nagyon kapóra jött a négy napos húsvéti hosszú hétvége, amit nem is töltöttünk tétlenül. Kikapcsolódás gyanánt Ausztriába, Salzkammergut régióba utaztunk, ahol csodás tájakat láttunk rengeteg heggyel, tóval, kedves kis településekkel, és kellemes túrázgatással, városnézéssel töltöttük el a négy napot.
Az utazás első megállóhelye Grundlsee volt, ahol először nyerhettünk betekintést a kedves kis hegyvidéki települések varázslatos miliőjébe. Tele volt cuki házikókkal, csodaszép virágos kertekkel, és precízen hasogatott és elrendezett farakásokkal. Körülbelül 1,5-2 órácskát sétálgattunk a tó partján és gyönyörködtünk a meseszép tájban.


Második megállónk Altausseeben volt, ahol szintén lenyűgöző táj fogadott minket. Ez egy lényegesen kisebb tó volt, de itt is elsétálgattunk körülbelül fél-1 órát és nem győztünk betelni a szemünk elé táruló kristálytiszta tó és óriási hegyek látványával.  
Bad Gosiern környékén megállva vetettünk egy pillantást a másnapi úticélunkra, a Hallstatti tóra, és Abersee felé vettünk az irányt, ahol a szállásunk volt. Ismét szuper szállást sikerült kifognunk, kedves háziakkal, ingyen pálinkával és csodás kilátással a hegyekre. Miután megérkeztünk és szusszantunk kicsit sétáltunk egyet a környéken a Wolfgangsee partján, ahonnan szép kilátás nyílik a tó túlpartján fekvő St. Wolfgangra.

Este pedig megnéztük még a naplementében szintén a Wolgansee partján fekvő St Gilgent. 

A másnapi program jelentős részét a Hallstatti városnézés tette ki, amire majd egy második posztban térek ki. Hallstattból „hazafelé” megálltunk Steegben uzsonnázni egyet és gyönyörködni még kicsit a Hallstatti tóban.


A napot St Wolgangban zártunk, kávéztunk és sétálgattunk az addigra eléggé elromlott esős időben.

A vasárnapi trutyis-esős napot Mondseeben kezdtünk egy kis sétával a tó partján, és a városban. Majd Salzburgba mentünk tovább, és az egész napot városnézéssel töltöttük, de erre is a következő posztban térek majd ki részletesebben sok-sok képpel.


Hétfőn hazafelé jövet útba ejtettük Bas Ischt, és megnéztük a Kaiser villát, sétáltunk egyet a városban és ettünk egy finom reggelit. A városban több helyen is vicces, színes festett oroszlán "szobrokkal" találkoztunk, a villa parkjában pedig még őzikét is láttunk szabadon sétálgatni.

Az utazás utolsó állomása Gmunden volt a Traunsee partján. Itt sem hagytuk ki a sétát a tó partján és megcsodáltuk a csodás vízi kastélyt is. Itt végre sütött kicsit a nap és újra tudtunk gyönyörködni a monumentális havas hegyek látványában.

Csodás ez a régió, és nem is tudnék választani melyik volt a kedvenc helyem az itt bemutatott sok-sok kis tóparti város közül. Minden település nagyon rendezett, tiszta és mesébe illően szép volt, de azt hiszem a két legszebb helyet a következő posztra hagytam, mert Halstattban és Salzburgan készült a legtöbb kép azt hiszem nem véletlenül.

Jártatok már a Salzkammergut régióban?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel és a #keménymag-gal tett külföldi és belföldi utazásainkról, (és főként a Bükkben tett) túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->