Horvátország 2016 - I. rész -

Így a vénasszonyok nyara végeztével nagyon megérett már az augusztusi nyaralós-nászutazós poszt, amit már egy hónapja tervezek megírni, csak nem igazán vettem eddig a fáradságot ebben a szép időben, hogy megerőltessem magam és leüljek rendesen leválogatni a képeket... De ami késik nem múlik, ez a "csodás" idő végre megadta a végső lökést, és nekiláttam a feladat elvégzésének.


Idén Dél-Dalmáciában barangoltunk augusztus közepén. Az időt annyira nem sikerült kifogni, bár nem panaszkodok, mert lehetett volna sokkal rosszabb is, csak nem az a 35 fokos banánrohasztó hőséges, egész nap a parton döglős időnk volt. De jókat tudtunk sétálni, és azért napozni is sikerült, és nem is fakultam a nyaralás végére. :D


A kirándulást péntek este kezdtük, akkor értünk Skradin városába, ahol egy éjszakát töltöttünk, hogy másnap megnézzük a csodás KRKA nemzeti parkot. A skradini kikötőből indultunk a parkba az első reggeli hajóval (ami ingyenes, a belépőt pedig csak ez után a bejáratnál kell megváltani). Csak a kis kört tettük meg gyalogosan a vízesések körül ami után fürödtünk egyet a kijelölt helyen. Érdemes sétálni egyet a városban is, az első kép közepe táján láthattok egy romos erődöt, onnan például csodaszép kilátás nyílik a folyó torkolatára a rengeteg hajóval. (második kép). :)


Szombaton a KRKA nemzeti parkban tett kirándulás után robogtunk is tovább Dubroknikba, ahol két éjszakát töltöttünk. Mivel tavaly töviről hegyére bebarangoltuk az óvárost és felmásztunk a várfalra is (itt olvashattok róla), így ez most nem volt egész napos programnak betervezve, csak esténként sétálgattunk az óvárosban. Útközben is csodás tájakat lehet látni, viszont a bosnyák határ rendkívül megszívatott minket szombat délután a kb 2 órás dugóval... Szóval egy jó tanács, hogy szombat délutánra ne időzítsetek érkezést Dubrovnikba, mert órási dugóval lehet számolni már jóval a bosnyák határ előtt, és egész Bosznia Hercegovinán keresztül.A vasárnapot pihenéssel és fürdéssel töltöttük a szállásunktól nem messze lévő Sveti Jakov strandon. Mindössze kb 200 métert kellett sétálnunk a lépcsőig, ami a strandhoz visz le. Kedves, nyugodt kis partrész napozóágyakkal és nagy kavicsokkal. A kilátás csodálatos az óvárosra és a Lokrum szigetre, valamint a naplemente is csodaszép innen. A szállásunk teraszáról is fantasztikus látvány tárult elénk (következő három kép). Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az apartmant (Jadranka), aki Dubrovnikban száll meg. Kb 2km-nyi sétára van az óváros,  a kilátás mesés és a strand is nagyon közel van.

Az óváros mellett fekszik egyből egy sokkal nagyobb, és hangosabb "party" strand zenével, a Banje Beach, ezt csak messziről néztük meg, mert nekünk túl zsúfolt és mozgalmas volt a rengeteg emberrel és hangos zenével. Igen, a képen egy darab sincs, mert ez kora reggel készült, amikor még ki sem nyitottak. :DA hétfőt a Lokrum szigeten töltöttünk, ahová az óvárosi kikötőből lehet eljutni hajóval. A szigeten szabadon szaladgálnak a nyuszik és a pávák, ami szerintem rendkívül mókás. Én folyamatosan sikongattam, hogy jaj ott is nyuszi, meg ott egy páva és ott is egy meg ott is!!!! :D A kirándulást a sziget körbejárásával kezdtük, majd az erődhöz sétáltunk fel (következő képen középtájt). Több strandolásra alkalmas partszakasz is van a szigeten, és egy sós vizű tóban is megmártózhatunk, ha elfáradtunk kirándulás közben a nagy melegben. Valamint egy Trónok harcás vastrón is található az egyik épületben, mivel a Lokrum forgatási helyszín a sorozatban.

  Az erődből csodás kilátás nyílt minden irányba, az első képen a szállásunk is látszik, valamint a Sveti Jakov beach. A második képen az óvárosi kilátás látható, a harmadikon pedig a sziklás strand, ahol meg is mártóztunk lefelé menet.


Mivel már ez is rengeteg kép lett, pedig esküszöm nagyon megválogattam őket... :D Így a folytatás egy következő posztban várható, amiben Mljet szigetre és Orebicre kalauzollak el titeket. :)

Járatok már A KRKA nemzeti parkban, vagy Dubrovnikban?

8 megjegyzés:

 1. De jó képek, nagyon csini vagy! Á, még nem jártam erre.

  VálaszTörlés
 2. a KRKA nemzeti parkot már volt szerencsém nekem is élőben látni, valami csodaszép, remélem sikerül a közeljövőben is eljutnom oda. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is nagyon tetszett! És nagy előnye, hogy nincs akkora tömegnyomor, mint Plitvicében.

   Törlés
 3. Óóó mennyi csodaszép táj, csak ámulok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mi is estünk egyik ámulatból a másikba néha egy-egy panoráma láttán. :)

   Törlés
 4. Annyira szépek a képek és tájak! Nagyon jó volt nézegetni és olvasni a beszámolót, várom a második részt. :D

  VálaszTörlés

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel és a #keménymag-gal tett külföldi és belföldi utazásainkról, (és főként a Bükkben tett) túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->