Csodálatos Bosznia II. rész

A nyaralás második estéjét Mostarban töltöttük, szombat délután 5 körül érkeztünk meg, és kis szusszanás után indultunk is felfedezni ezt a csodás várost. Igazán hangulatos volt a folyó partján és a kövekkel kirakott szűk kis utcákon sétálgatni, a tömérdek mecset és utcai árus között. Kicsit olyan volt, mintha megállt volna itt az idő, és visszarepültünk volna a múltba.



Mivel egész nap 40 fok fölött volt a hőmérséklet, ezért gyors felfrissítő zuhany után indultunk gyalog a kb 15 percnyire lévő óvárosba.. A hőmérséklet azonban még este 6 után is 35 fok volt, így sokáig nem éreztük a zuhany frissítő hatását. Utunk először az öreg hídhoz vezetett, lementünk a folyópartra is, és megbizonyosodtunk róla miért nem láttunk a neten boldogan fürdőző embereket ábrázoló képeket... Nos a víz rettenetesen hideg és nagyon durva a sodrása, ezért el kellett vetettem azt az ötletemet, hogy másnap reggel itt fogok fürdeni.





A nap már lenyugvóban volt, mire a hídhoz értünk, így csodás látvány tárult elénk nyugat felé, ahogy ezernyi színben pompázott az égbolt.






A híd után Koski Mehmed pasa minaretébe vezetett az utunk (fenti kép bal oldalán kék tetős épület), ahonnan meseszép kilátás nyílik az egész városra. Feljutni kicsit szuszogós a magas, szűk toronyban és elég borsos is volt a belépő ára (12 márka), de a szemünk elé táruló látvány mindenért kárpótolt.






Sötétedés után sétáltunk még egy kicsit az óvárosban és nézelődtünk a bazársoron, ahol a csodás színekben pompázó színes üveg lámpák voltak a kedvenceim. Majd egy, a kivilágított hídra néző folyóparti étteremben pihentük ki a nap a fáradalmait egy-egy korsó sör és egy finom vacsora mellett.





Másnap reggel tettünk még egy kisebb sétát a városban, nézelődtünk a portékák között, és ittunk egy kávét, mert aznap  is hosszú út állt előttünk, és sok-sok izgalmas program. De erről majd a következő posztban  mesélek...
















Voltatok már Mostarban?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->