Bélkő télen és ősszel

Múlt hét vasárnap végre volt egy kis jó idő a sok köd és trutyi után, így útra keltünk és Bélkő felé vettük az irányt. Bélapátfalván parkoltunk le a kolostortól nem messze és a beton szerpentinen sétáltunk fel a sziklákhoz. Nem túl megterhelő az út, már ha nincs rajtad sokkal több cucc, mint kellene és nem döglesz meg benne a melegtől. :D Sínadrágban és aláöltözetben indultunk el, és hát finoman fogalmazok, ha azt mondom, hogy nagyon melegünk volt a csodás napsütéses időben. Maga az út nem túl izgalmas szerintem, de felérve a kilátópontra látvány csodálatos. Ősszel már egyszer túráztunk erre, amikor még csodaszép színes volt az erdő. Akkor Szilvásváradról indultunk és az az út nekem sokkal jobban tetszett az erdei ösvényekkel, a rengeteg fával és a puha avarral. :)







Az ott a kilátópont a bucka tetején, ahova érdemes felmenni, mert onnan a legszebb az elénk táruló látvány. 









Most pedig következzenek az őszi túra képei. Szerintem ez az út sokkal izgalmasabb és természetközelibb, ráadásul egyből a kilátóponthoz vezet. :)

















Voltatok már Bélkőn?

1 megjegyzés:

  1. Még nem jártam erre, de engem most a hólepte képek fogtak meg jobban. Csodás!

    VálaszTörlés

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->