Mini nászutunk III. - Bohinji tó és környéke

Az utolsó keddi napunkat az Iglica vízesésnél kezdtük, ahol csodaszép kilátást nyílt a környékre. A vízesés maga nem egy nagy durranás, nem is túl nagy és nem is túl izgalmas. Viszont mellette falétrákon fel lehet kapaszkodni a sziklára ahonnan ez a látvány fogadott minket. 






A nap hátralevő részét (ha nem lett volna még elég a tavakból) a Bohinji-tónál töltöttük el. Itt felvonóztunk a Vogelre 1000 méter szintemelkedést leküzdve, ahol bizony még hó volt, így jól jött a túrabakancs és a táskában lapuló meleg pulóver. 

  






A havas kaland után a Savica vízesés felé vettünk utunkat és a rengeteg lépcső leküzdése után az 50 méterből alázúduló víztömegben gyönyörködhettünk.






A napot a pazar látványú  Bohinj tó parti sétával fejeztük be, ahonnan csodás panoráma nyílik a tavat körülvevő hegyekre.








Ez lett a volna a májusi kis mini nászutunk, aminek minden percét imádtam. Szlovénia, Bled és környéke csodás helyek, ha lehetőségetek adódik mindenképpen látogassatok el ide egy pár napra és túrázzatok egy jót miközben gyönyörködtök a természetben. :)


Voltatok már Szlovéniában?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->