Orebic és Korcsula városnézés

Este ismét Sobrán szálltunk kompra, hogy folytassuk utunkat a  Pelješac félszigeten lévő Orebicbe. A város különlegessége, hogy egész hosszában jóformán összefüggő tengerpart, bárhol kedvet kap az ember bevetheti magát a hűsítő tengerbe. A mi szállásunk a város elején volt a Trestenica partszakasz közelében ahol szuper a strand és van egy jópofa tengerparti bár is. 















A város felett található egy kolostor, ahonnan mesés panoráma nyílik Korcula szigetére, azon belül is Korcula óvárosára. Kocsival is megközelíthető, de mi gyalog másztunk fel, ráadásul a legfárasztóbb úton, és én speciel strandpapucsban... Szóval így kicsit melós volt, a papucsot pedig dobhattam ki, de megérte. :)









A kikötőből számos komp és sétahajó indul, többek között Korculára is. Természetesen nem hagytuk ki a programból, hogy áthajózzunk oda, és sétáljunk egyet az óvárosban. Pont naplemente volt, amikor felmentünk a templomtoronyba, így még lenyűgözőbb volt a kilátás.
















Remélem tetszett a két a poszt, sikerült egy kis napsütést csempésznem a szürke hétköznapokba ebben a borongós időben, és nem untátok meg a sok-sok képet. :) Ez lett volna a mi kis mozgalmas nászutas nyaralásunk, hamarosan jövök a tavaszi szlovén és tátrai túránkkal is, amikkel még adós vagyok... :)





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Instagram

Üdv a világomban! ( :

Timi vagyok, természetkedvelő, lelkes (amatőr) fényképezőgép kattogtató.
A blogon a férjemmel, a #keménymag-gal, valamint a Béres-Péceli Tátra túra teammel tett külföldi és belföldi utazásainkról, túráinkról, olvashattok képes élménybeszámolókat.
Ha tetszik amit itt találsz és szeretnél értesülni a friss posztokról itt tudsz feliratkozni. -->